61.
resaigües
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vi que s'obté tractant la brisa amb aigua. [...]
|
62.
trepitjador -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que trepitja. Persona que trepitja raïms per fer vi. [...]
|
63.
vínic -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que ocorre en el vi. Alcohol vínic. Vinater 1. [...]
|
64.
adollar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Abocar a doll. Adolleu-los el vi: no els el planyeu. L'empiri adolla sos himnes de victòria. Rajar a doll. La sang se li adolla. caure adollat Caure formant doll. [...]
|
65.
celler
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Lloc on s'elabora i guarda el vi. Lloc d'una casa, especialment soterrani, on es guarda el vi i altres aliments. Botiga on es venen vins i altres begudes. [...]
|
66.
bordeus
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vi de la regió de Bordeus. Un bordeus blanc, negre. [...]
|
67.
borrell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forat de la bota per on s'aboca el vi. [...]
|
68.
enrancir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer tornar ranci. Esdevenir ranci. Aquest vi s'ha enrancit. [...]
|
69.
licorós -osa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ric en alcohol, que sembla un licor. Un vi licorós. [...]
|
70.
mançanilla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vi blanc que es fa en certs punts d'Andalusia. [...]
|